Magyar English
Background
Rub & Roll

Cardio tenisz - Rub & Roll Tenisz Klub Gödöllő

A cardio tenisz azoknak az érdeklődőknek szól, akik elsősorban az állóképességüket szeretnék fejleszteni. A teniszpálya varázsa miatt a hangulat adott, hiszen áprilistól október végéig szabad levegőn, zenés óra keretében végezhetik a résztvevők ezt a fajta testmozgást.

Ez az edzés egy teniszspecifikusabb fitneszórának felel meg. Mivel ütővel és labdával is dolgozunk, ezért egy teniszedzésen vesznek részt a jelentkezők, ugyanakkor a tenisz mozgáskultúráját fejlesztő gyakorlat miatt egy klasszikus kondi edzés is egyben. Korábbi játéktudást nem igényel a részvétel, csupán a nyitottságra van szükség, hogy az ötvözött mozgásformát könnyedén lehessen elsajátítani az órákon.

Ezen a videó jól mutatja, milyen órára készülhetnek a cardio tenisz résztvevői:

Hogyan is néz ki egy cardio tenisz óra?

A közösen végzett bemelegítés után egy gyors ismertető a kihelyezett állomásokról, mivel köredzés jellegűen zajlik az óra 2-3 blokkban. Egy-egy blokk 20-25 perces időtartamot jelent, melyben a gyorsaságfejlesztés, a koordinációs képességek legtöbbje, valamint az erőfejlesztő gyakorlatok is szerepet kapnak. Minden blokk tartalmaz tenisz-jellegű drill gyakorlatot, amikor az ütések technikáját is lehet fejleszteni. A folyamatos körszámok miatt az állóképesség is nagy szerepet kap, hiszen a feladatokat pihenő nélkül kell végrehajtani. Pihenő csak a blokkok végén van, körülbelül 3-5 perc.

Minden egységben újabb feladatokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, mellyel az idegrendszer is folyamatos terhelést kap és a figyelemfenntartás miatt a tanítvány nem érzi monotonnak az órát.

A foglalkozást játékkal zárjuk, melyet játéktudástól függetlenül mindenki végre tud hajtani.

Mivel előfordulhat, hogy különböző képességekkel rendelkeznek a résztvevők, ezért a feladatok jellegén változtatva, könnyített és nehezített variációkkal is készül az edző, hogy mindenki a megfelelő terhelést kapja meg.

Gyere el és tedd próbára magad! Ha felkeltette az érdeklődésedet a cardio tenisz, akkor az árakról és az időpontokról az alábbi számon tudsz érdeklődni: +36 (20) 279-8999

Figyelem! A foglalkozásokra bejelentkezés szükséges!