Üdvözlünk a Rub & Roll Barbecue-ban!
Olyan helyre tévedtél, ahol a hús nem csak egy alapanyag, az íz nem csak egyszeri érzékelés s az ételek nem csak egyszerű fogások. Számunkra fontos, hogy teljes ízélményt nyújtsunk, olyan érzésekkel, melyek hetekig-hónapokig megmaradnak...egy igazi kis csodát.
Szakmai tudásunk az USA leghíresebb pitmastereitől származik, akiknek a barbecue egy külön műfaj, komoly hagyománnyal, sok tapasztalással és kultúrával a háta mögött. Elhoztuk hát nektek a hamisítatlan amerikai ízeket, amerikai receptúrával és minőségi magyar alapanyagokkal.
De mi is az a BBQ, hogy jön ehhez a füst, és miért fogyhat el?
A barbecue elsősorban Amerika déli államaiban elterjedt technika, melynek során a húsokat a hagyományos grillezéssel szemben fán, vagy faszénen, indirekt módon (nincs közvetlen kontakt se tűzzel, se parázzsal), a forró füstben, állandó alacsony hőfokon, lassan sütik (forró füstölés).
A Rub&Roll csapatának célja, hogy az Amerikában tapasztalt eredeti ízeket és ízélményt olyan autentikusan adja át nektek, mintha személyesen kóstolnátok a barbecue hazájában. A kint megszerzett tudás és tapasztalataink alapján tehát a húsok nálunk is hosszú órákon át készülnek, gyakran egész éjszakán át, almafával füstölve egy speciális BBQ sütőben, a smokerben. A hosszú elkészítési idő miatt minden nap korlátozott mennyiséggel rendelkezünk. Amerikában sincs ez másképp, s mint azt a St. Louis-i Pappy’s Smokehouse tulajdonosától megtudtuk, egy igazi BBQ étterem akkor zár be, amikor elfogy a hús. Ez Európában meglehetősen szokatlanul hangzik, náluk a barbecue kultúra szerves része. A barbecue pedig nem ismeri az országhatárokat – ha elfogy a smokerben készült hús, akkor bizony elfogy. Érkezzetek hát minél előbb, és éljétek meg a déli államok eredeti ízélményét velünk
És miért éppen Rub & Roll?
Tudjátok hogy jellemzik a Rock and rollt? Lázadás, szabadság, egyéniség, tehetség, érzelmek Meggyőződésünk, hogy a Rock&roll-hoz hasonlóan az isteni, speciális húsokért is lehet rajongani. De vigyázz! A BBQ életérzés könnyen függőséget okozhat, és ha elkapott, nincs megállás – gördül tovább!
Bárdos és Fia 2018
Világos citrom szín, zöldes reflexekkel, narancsvirágra emlékeztető, parfümösen intenzív illattal. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek, vagy akár egy könnyed esti beszélgetésnek.
Pátzay 2017/2018
Tiszta, zöld mandulás, zöldalmás illata finom, vulkanikus talajból származó ásványossággal egészül ki. A teli kortyot hosszú lecsengés és finom krémes textúra mellett fehérborsos fűszeresség jellemzi. Tejszínes ételek és fehérhúsú szárnyasok ideális párja lehet. Nem kevésbé izgalmas például egy szokatlan párosításban, almás pite mellé.
Pátzay 2017
Kristálytiszta szín és karakteres illat. Hisszük, hogy a chardonnay a leginkább alkalmas szőlőfajta a talaj és a borászat filozófiájának közvetítésére. Badacsony egy egyedülálló terület, ahol ez a világfajta különösen szép formát mutat. Ideális vadszárnyasokhoz, és hosszú, esti Balaton-parti beszélgetésekhez.
Grand Tokaj 2017
Színében halvány zöldessárga, illata akácvirág és friss, üde muskotály virágzása, benne pici botrytis. Ízében krémes jelleg, a virágok mellett megjelennek a citrusok és a túlérésből adódott botrytis, végén barack és menta jelenik meg. A kerek savak hosszan, szépen, kiváló egyensúlyban tartják. Igazi nemes Tokaji késői szüretelésű édes bor.
Bodri Pincészet 2018
Ez a Rose a hagyományainknak megfelelően nem más, mint Észak és Dél szövetsége. Az Észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a Dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát. Fogyasztását 6-8 C fokon friss gyümölcsök, saláták mellé télen-nyáron egyaránt ajánjuk.
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 2018
Elegáns diszkrét színű rosé, illatában finom összetett gyümölcsösség, briliáns ropogós savakkal övezve. Gasztronómiai helye a könnyű előételek, saláták, finom sonkafélék mellett ideális.
Trapiche 2017
Gyönyörű, intenzív rubin szín ibolya árnyalatokkal. Kóstolva fekete bogyósok és szilva keveredik füsttel és vaníliával a szánkban. Bársonyos textúra, hosszú utóíz.
Gere Attila 2015
A pincészet emblematikus csúcsbora. Csak a legszebb évjáratokban készül, Villány legjobb dűlőiből (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly, Ördögárok) szelektált alapanyagok felhasználásával. A bor Cabernet Franc, Merlot valamint Cabernet Sauvignon háziasítása. Átlagosan 16-18 hónapig érleljük tölgyfahordókban.
Takler Ferenc 2018
Rendkívül nagy érési képességét és hosszú ízképet mutató bor. Illata virágokra, elsősorban bordó rózsára emlékeztet, ízeinek gyümölcsössége málna mellett aszalt szilvát idéz.
Vesztergombi Pincészet 2016
Komótosan nyíló illatában csipke, cseresznye és édes fűszerek, kóstolva aztán mélyebb, gombás-fás jegyek, szikárabb karakter, hosszúság. A dekantálást kifejezetten igényli!
Tűzkő Birtok 2015
Pincészetünk első magas minőségben elkészített vörösbora ez a Cabernet Franc-Merlot-Kékfrankos háziasítás. A bort 14 hónapig barrique hordókban majd 1,5 évig palackban érleltük. A háziasításban szereplő Kékfrankos ültetvényünk közel 30 éves.
Mionetto
Fantinel
Duval-Leroy
Hungaria
Asti
Törley
Árpád
Árpád
Árpád