Magyar English
Barbecue

Mit jelent NEKÜNK a Barbecue?

A hazai köztudatba néhány éve került be a valódi barbecue fogalma, azóta pedig egyre többen űzik Magyarországon is az Egyesült Államok déli részén népszerű low & slow hússütési eljárást. Még a beköszönő új trend előtt, 2015-ben az eredetileg szakácsként dolgozó Kiss Dávid nekivágott egy hosszú útnak és Texasig meg sem állt, hogy a barbecue-zás fortélyait a legjobbaktól lesse el.

A barbecue hazájában szerzett élményeivel és tapasztalataival a zsebében hazatérve megnyitotta a Budapest Barbecue Company-t, ami rövid idő alatt a főváros első számú barbecue éttermévé nőtte ki magát. Az étterem 2020 januárjában kisebb újításokon esett át, ekkor változott meg a neve is Rub&Roll Barbecue-ra.

Étlap
Barbecue

Próbáld ki aktuális ajánlatunkat

Igazán különleges élvezetekre vágysz vagy esetleg nagy sajtimádó vagy?

Kérd szabadon választott hamburgeredet Crazy Cheesy-ként és nézd meg hogy folyik le rajta a gyönyörű, gőzölgő cheddar szósz, hogy öleli körbe, majd pedig harapj bele és érezd minden falatnál a mennyei sajtok elképesztő keveredését.

Igazi ízrobbanás!

Asztalfoglalás

Fedezd fel éttermünket

Megtekintés Google Mapsen

Barbecue
Barbecue
Barbecue
Barbecue

A BARBECUE TUDOMÁNYA A RUB&ROLL-BAN

Egyre többen tudják mi a különbség a hagyományos amerikai barbecue és az eddig köztudatban élő barbecue-zás, vagyis a grillezés között: a barbecue, ez a low&slow sütési technika a szmókerben, alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon keresztül füstölt húsok elkészítését jelenti.

A húsrészeket egyben, megtisztítva, szeletelés vagy darabolás nélkül egy speciális fűszerkeverékkel (rubbal) bedörzsölve tesszük be a kifejezetten barbecuezásra dedikált sütőbe és ott – a hús fajtájától és minőségétől függően – 4-16 órán keresztül indirekt hőn, 110-120 fokos egyenletes hőmérsékleten, füstön sütjük meg. A fűszerekből, barnacukorból és sóból álló rub a füsttel együtt kérget képez a húson, ami megvédi azt a kiszáradástól, benntartja a hús nedveit, a végeredmény pedig egy szaftos és rendkívül ízes fogás lesz.

Dávid végigjárta Amerika híres-neves barbecue éttermeit és az első, amit megtanult a műfajról az, hogy nincs jó és rossz út. Szeresd a húst, tiszteld a szmókert, érezd a technikát – ha ezek megvannak, ezután már csak stílus és ízlés kérdése, kinek mi ízlik. A lényeg a szuper húsok mellett a csapatmunkán van: a hússütés összehozza és összekovácsolja a közösséget, ezt az eszmét pedig Magyarországon is szeretnénk meghonosítani.

Nincs mit rejtegetni, nincs titkos összetevő, csak a minőségi USDA marhaszegy, a KMS minősítéssel ellátott sertéshús, a frissen őrölt fűszerek, az USA-ból hozott, Southern Pride szmóker és a szabolcsi almafa, amivel füstölünk. Rengeteg kísérletezés kellett hozzá, de több ezer sütéssel és a megfelelő tapasztalattal a hátunk mögött bízunk benne, hogy a vendégeknek olyan felejthetetlen élményt kínálhatunk, amelyben a megfelelő szakértelemmel művelt barbecue, a kellemesen füstös ízek, és a húsok iránt kifejezett tiszteletünk egyaránt ötvöződik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Heti hírlevelünkben az aktuális ebédmenüt, eseményeinket és különleges ajánlatainkat osztjuk meg veled.
* kötelező mező

RUB&ROLL ÍZÉLMÉNY

A HÚSOK

Az USA-ból hazatérve a barbecue iránt teljes mértékig elkötelezve, gőzerővel kezdtük el felkutatni a legjobb minőségű alapanyagokat. Hosszú keresgélés után sajnálattal tapasztaltuk, hogy az Európában fellelhető marhaszegy állagában, ízében, méretében és mennyiségében sem éri el a tengerentúlit.

A Rub&Roll-ban megmaradtunk a gyökereknél: Amerikából hozatjuk azóta is az USDA Choice minősítéssel ellátott marhaszegyet, ami 120 napon keresztüli szavatossággal biztosítja a magas fokú húsélményt. A sertéssel már egyszerűbb dolgunk volt: a KMS, azaz Kiváló Minőségű Sertés minősítéssel ellátott oldalas és lapocka kifogástalan alapja az éttermünkben kínált BBQ oldalasnak és a pulled porknak.

A FŰSZEREK

A marhaszegy és a sertés is különböző összetételű fűszeres rub-ot (szárazpácot) kap füstölés előtt, amelyek alapja a barna nádcukor, Himalája só, őstermelői magyar pirospaprika (az amerikaiak ajánlásával!), és a bors egyéb fűszerekkel kiegészítve. Ezeket mind azonos szemcseméretűre daráljuk le és ezzel szórjuk meg, majd dörzsöljük be a húsokat az egyenletes ízélményért.

AZ EREDMÉNY

Mielőtt a barbecue fogalma egyáltalán megjelent volna Magyarországon, leírni sem lehetett volna a technika és az elkészítési folyamatok eredményeképpen keletkező élménybeli különbséget. A barbecue ízei, a húsok állaga, a szaft mennyisége alapjaiban tér el attól, amit eddig megszoktunk, ezért könnyen függővé válhat az, aki egyébként is húsimádó – sőt az is, aki eddig nem rajongott annyira a húsételekért.

Látogass el a Szent István körúton, a Vígszínházzal szemközti Rub&Roll Barbecue-ba, add át magad a tengerentúli hangulatnak az igényesen kialakított, mégis amerikai lazaságot tükröző étteremben, ahol 1300 négyzetméteren vár a déli államok büszkeségeként számontartott autentikus amerikai barbecue.

Hogy elkerüld az esetleges várakozást, sorban állást, foglalj asztalt most, mindössze néhány kattintással!

Asztalfoglalás
Barbecue
Barbecue
Barbecue