Background
Rub & Roll

Koktéllap

Üdvözlünk a Rub & Roll Barbecue-ban! 

Olyan helyre tévedtél, ahol a hús nem csak egy alapanyag, az íz nem csak egyszeri érzékelés s az ételek nem csak egyszerű fogások. Számunkra fontos, hogy teljes ízélményt nyújtsunk, olyan érzésekkel, melyek hetekig-hónapokig megmaradnak...egy igazi kis csodát. 

Szakmai tudásunk az USA  leghíresebb pitmastereitől származik, akiknek a barbecue egy külön műfaj, komoly hagyománnyal, sok tapasztalással és kultúrával a háta mögött. Elhoztuk hát nektek a hamisítatlan amerikai ízeket, amerikai receptúrával és minőségi magyar alapanyagokkal.

De mi is az a BBQ, hogy jön ehhez a füst, és miért fogyhat el?

A barbecue elsősorban Amerika déli államaiban elterjedt technika, melynek során a húsokat a hagyományos grillezéssel szemben fán, vagy faszénen, indirekt módon (nincs közvetlen kontakt se tűzzel, se parázzsal), a forró füstben, állandó alacsony hőfokon, lassan sütik (forró füstölés).

A Rub&Roll csapatának célja, hogy az Amerikában tapasztalt eredeti ízeket és ízélményt olyan autentikusan adja át nektek, mintha személyesen kóstolnátok a barbecue hazájában. A kint megszerzett tudás és tapasztalataink alapján tehát a húsok nálunk is hosszú órákon át készülnek, gyakran egész éjszakán át, almafával füstölve egy speciális BBQ sütőben, a smokerben. A hosszú elkészítési idő miatt minden nap korlátozott mennyiséggel rendelkezünk. Amerikában sincs ez másképp, s mint azt a St. Louis-i Pappy’s Smokehouse tulajdonosától megtudtuk, egy igazi BBQ étterem akkor zár be, amikor elfogy a hús. Ez Európában meglehetősen szokatlanul hangzik, náluk a barbecue kultúra szerves része. A barbecue pedig nem ismeri az országhatárokat – ha elfogy a smokerben készült hús, akkor bizony elfogy. Érkezzetek hát minél előbb, és éljétek meg a déli államok eredeti ízélményét velünk

És miért éppen Rub & Roll?

Tudjátok hogy jellemzik a Rock and rollt? Lázadás, szabadság, egyéniség, tehetség, érzelmek Meggyőződésünk, hogy a Rock&roll-hoz hasonlóan az isteni, speciális húsokért is lehet rajongani. De vigyázz! A BBQ életérzés könnyen függőséget okozhat, és ha elkapott, nincs megállás – gördül tovább!

Koktél